Triathlon in Giesbeek voor het goede doel

Foto: CC0

De allereerste recreatieve triathlon in het Zevenaarse dorp Giesbeek wordt op zondag 18 augustus gehouden. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar onderzoek naar Pulmonale hypertensie.

Wat begon als een bootcamp/training bij het strand voor inwoners van Giesbeek en omgeving, groeit nu uit tot een recreatief triathlon-evenement laat de organisatie in een persbericht weten.

Obesitas

Tony Ashek, organisator: ´Ons doel is om Giesbeek, de Rhederlaag en sport te promoten en mensen in de beweging te brengen. Door lekker in de buitenlucht te trainen hopen we ziekte en obesitas te verminderen. De laatste jaren wint de triathlonsport steeds meer aan populariteit. In 2018 hebben we met de bootcampgroep al een kleine triathlon gehouden en dat smaakte naar meer. We gaan er met de hulp van een flink aantal enthousiaste vrijwilligers en sponsoren een geweldig evenement van maken. Onze hoofdsponsor, A&D Totaal zorgt onder andere voor de veiligheid tijdens het evenement.´

Meerkeuzetriathlon

Op 18 augustus kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende afstanden. Voor de beginners is er de minitriathlon met 250 meter zwemmen, 11,8 kilometer fietsen en 2,5 km hardlopen. Ook kan gekozen worden voor de achtste Triathlon met 500 meter zwemmen, 23,6 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Verder is de achtste Estafette en onderdeel waarbij je met meer mensen aan één van deze onderdelen mee kunt doen.

Goede doel

Een euro van het inschrijfgeld gaat naar een goed doel: onderzoek naar Pulmonale hypertensie. Dat is een ongeneeslijke, progressieve en dodelijke longaandoening die uiteindelijk hartfalen veroorzaakt.

Giese Kop

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.giesbeektriathlon.nl. Vanaf 10 uur is de Giese Kop de locatie van het strijdtoneel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen