112

Zevenaarse bieb maakt kinderen wegwijs in digitale wereld

Foto: Moran van der Wal

De Zevenaarse bibliotheek wil kinderen wegwijs maken in de digitale wereld en participeert in de zogeheten Media Ukkie Dagen. 

Tijdens de Media Ukkie Dagen van vrijdag 26 maart tot en met vrijdag 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Media Ukkie tas

Kunstwerk! de Bibliotheek biedt speciaal voor ouders de gratis Media Ukkie tas aan. De tas bevat onder andere een boekje waarin de eerste mediaontwikkelingen van het kind genoteerd kan worden, een Quiver kleurplaat die tot leven wordt gebracht en de MediaDiamant die ouders wegwijs maakt in mediaopvoeding.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Jonge kinderen weten namelijk de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt.

Lid

Bij Kunstwerk! de Bibliotheek kunnen alle ouders die lid zijn van de bibliotheek gratis een Media Ukkie tas aanvragen. Deze tas bevat informatie over de digitale wereld, maar ook leuke kleur- en knutselplaten om samen met je kind(eren) te maken. De Knutsel Mediadiamant geeft praktische tips om kinderen mediawijs op te laten groeien, met de Quiver Vision kleurplaat en instructie breng je de kleurplaat digitaal tot leven en in het Media Groeiboekje kan je alle mediaontwikkelingen van jouw kind noteren.

Reserveren

De tas is vanaf nu gratis te reserveren op www.debibliotheekliemers.nl/mediaukkiedagen. Vul het reserveringformulier in met de naam, pasnummer, telefoonnummer en afhaalvestiging. De tas is te reserveren voor de vestigingen in Duiven, Westervoort en Zevenaar en is vanaf dinsdag 23 maart t/m donderdag 1 april af te halen bij de bibliotheek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen