112

Zevenaar stimuleert verduurzaming met waardebon

Foto: Nieuws.nl

In Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort worden stappen gezet naar een duurzamere toekomst. Vanaf september worden particuliere woningeigenaren onder meer met waardebonnen ondersteund om het energieverbruik te verlagen.

De vier Liemerse gemeenten willen particuliere woningeigenaren helpen om hun energielasten te verlagen. In samenwerking met het bedrijf ‘Winst uit je woning’ worden vanaf september twee duurzame acties aangeboden vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE), laat gemeente Zevenaar in een persbericht weten.

Waardebon

Inwoners krijgen een waardebon ter waarde van € 70,- en zij kunnen daarnaast meedoen aan een grootschalige advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. De regeling wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Geld besparen

Particuliere woningeigenaren ontvangen per brief een gratis waardebon die zij kunnen gebruiken om voor € 70,- energiebesparende producten aan te schaffen bij bouwmarkten en webwinkels of voor een energieadvies aan huis. Op deze manier kunnen zij jaarlijks geld besparen en daalt het energieverbruik en dus de CO2-uitstoot.

Winst uit je woning

Er is veel mogelijk op het gebied van woningisolatie, zonnepanelen, isolerend glas en warmte-installaties, om woningen te verduurzamen. Het bedrijf ‘Winst uit je woning’ organiseert al negen jaar inkoopacties van energiebesparende maatregelen die betrouwbaar en een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Op basis van een strenge uitvraag worden gespecialiseerde en betrouwbare isolatie- en installatiebedrijven geselecteerd. Huiseigenaren kopen als grote groep gezamenlijk in. Het inschrijven voor de actie kan vrijblijvend via de website www.winstuitjewoning.nl meldt Zevenaar.

Reacties