112

Zevenaar verleent medewerking aan zonnepark in Angerlo

Foto: CCO

Gemeente Zevenaar verleent planologische medewerking aan de realisatie van een zonnenpark nabij de Ganzepoelweg in het Zevenaarse dorp Angerlo.

Dat meldt de gemeente in een aan Zevenaar.nieuws.nl verstuurde besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders.

Zonnepark

Het college heeft besloten planologische medewerking te verlenen aan de realisatie van een zonnepark nabij de Ganzepoelweg te Angerlo gedurende een periode van 25 jaar, ondanks het negatieve advies van Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CKR).

23 hectare

De totale oppervlakte van het plangebied is circa 23 hectare. De oppervlakte van het zonnepark is 17,25 ha. De resterende oppervlakte wordt gebruikt voor landschappelijke inpassing. Ter plaatse geldt het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zevenaar Noord (2018)’.

Negatief advies

De ontwikkeling van een zonnepark is in principe in strijd met de geldende bestemmingen. Het initiatief draagt echter bij aan de lokale en landelijke duurzaamheidsdoelstellingen, is in overeenstemming met het lokale beleidskader en is niet in strijd met de goede ruimtelijke ordening. Wel heeft de CKR negatief geadviseerd. Naar aanleiding van de opmerkingen van de CRK heeft de initiatiefnemer de opmerkingen verwerkt in het landschapsplan en technische tekening. ‘Naar ons oordeel is de initiatiefnemer nu tegemoetgekomen aan de door de CRK geplaatste opmerkingen. Daarom heeft het college besloten medewerking te verlenen aan dit beoogde initiatief’, zo meldt het college.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen