112

Zevenaar en Duiven gastgemeenten WK Volleybal Vrouwen 2022

Foto: CC0

De gemeente Zevenaar en de gemeente Duiven worden samen Official Team Host voor een land dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen in september 2022.

Beiden gemeenten omarmen het grootschalige evenement door een team van een deelnemend land te huisvesten en diverse WK (side) events te organiseren. De rol van gastgemeenten moet de gemeenten onder meer op maatschappelijk en economisch vlak diverse voordelen opleveren.

Groots sportevenement

Het WK Volleybal is één van de grootste sportevenementen die ooit in Nederland plaatsgevonden heeft. Niet eerder deed het evenement ons land aan. Het evenement duurt ruim drie weken. Het grootste deel van de eerste fase van het WK Volleybal vindt plaats in de provincie Gelderland, met het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie.

Klik op beeld voor vergroten.

Wethouder Nanne van Dellen met Finn Taylor (CEO Volleyball World, 2e van rechts op de foto) en Peter Sprenger (voorzitter Nederlandse Volleybalbond, helemaal rechts op de foto).

Eindstrijd in Arnhem

De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd in Arnhem plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem. Servië kroonde zich in 2018 tot wereldkampioen en verdedigt in 2022 haar titel. Nederland werd op het laatste WK vierde, de beste prestatie in de geschiedenis.

Onderdak

De deelnemers uit de 24 landen worden in Gelderse gemeenten ondergebracht. Zevenaar en Duiven geven de Duitse volleybalploeg tijdens het WK onderdak. Wethouder Nanne van Dellen is trots dat Zevenaar, samen met Duiven, een steentje kan bijdragen aan het WK. ‘Het WK is een mooie kans om onze gemeenten op de kaart te zetten. We zijn ook blij dat we Duitsland mogen verwelkomen. In Zevenaar en Duiven is sprake van een echt sportklimaat. Het hosten van een team biedt inspiratie voor het organiseren van (side) events. Samen met scholen, verenigingen, organisaties, het lokale bedrijfsleven en het bezoekende land willen we er een feest van maken. Dit gaat we doen door in beide gemeenten events en clinics te organiseren. Evenals de andere Official Team Hosts worden wij hierbij ondersteund door de Gelderse Sport Federatie. Vanuit de lokale stakeholders is er positief gereageerd om als gastgemeenten op te treden. De side-events moeten positief bijdragen aan de stimulering van sport en het bijzonder volleybal. Plezier, beleving en meedoen staat voorop.’

Gelderland epicentrum

Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo): ‘Wij zijn erg blij dat Zevenaar en Duiven zich officieel hebben aangemeld als gastgemeenten voor het WK Volleybal Vrouwen 2022. We kijken uit naar een mooie samenwerking. Samen met de andere gastgemeenten en Provincie Gelderland maken we van Gelderland het epicentrum van dit geweldige evenement.’

Reacties