112

Johan Kock vrijwilliger van het jaar in Zevenaar

Foto: CCO

Johan Kock is op donderdag 21 oktober benoemd tot vrijwilliger van het jaar 2020. Burgemeester Lucien van Riswijk reikte tijdens de repetitie van fanfare St. Gregorius de oorkonde en geldprijs horende bij deze eretitel aan de heer Kock uit.

Ieder jaar kiest een comité van inwoners uit de vele vrijwilligers die de gemeente Zevenaar rijk is de vrijwilliger van het jaar. Gewoonlijk maakt burgemeester Lucien van Riswijk tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie bekend wie de vrijwilliger van het jaar is. De nieuwjaarsreceptie van 2021 kon geen doorgang vinden.

Franfare St. Gregorius

Op donderdag 21 oktober 2021 heeft burgemeester Lucien van Riswijk alsnog de vrijwilligersprijs uitreikt aan Johan Kock (46) uit Giesbeek. Dit gebeurde tijdens de wekelijkse repetitie van Fanfare St. Gregorius in de Martinuskerk in Giesbeek. Voorzitter Johan Kock was overrompeld en vereerd dat hij vrijwilliger van het jaar geworden is.

Juryrapport

Ieder jaar komt een comité van inwoners bij elkaar om de vrijwilliger van het jaar te scouten en te selecteren. Zij kozen dit keer voor Kock omdat hij een man is met ideeën, die niet schroomt om het initiatief te nemen om deze ook te realiseren. Hij is onder meer de oprichter van het jeugdorkest met kinderen uit Lathum, Giesbeek en Angerlo. Hij is een voorvechter van de inzet van muziek voor de ontwikkeling van kinderen. Samen met anderen nam hij het initiatief voor ‘Méér muziek in de klas’ in de gemeente Zevenaar. Daarnaast is hij betrokken bij diverse activiteiten om mensen te laten genieten van kunst. De heer Kock is een verbinder en weet muziek en cultuur in de algemene zin onder de aandacht te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen