Nieuwe langdurige opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Spijk

Foto: pr

Er vluchten volgens gemeente Zevenaar nog steeds veel Oekraïners naar Nederland vanwege de oorlog in hun thuisland. Daarom opent de gemeente in september een nieuwe opvanglocatie aan de Vliegenwaard in het Zevenaarse dorp Spijk.

De opvanglocatie aan de Vliegenwaard in Spijk is bedoeld voor langdurige opvang van vluchtelingen, meldt de gemeente in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht. Op deze locatie komen 25 chalets. In elke chalet kunnen zes vluchtelingen wonen. De chalets hebben een eigen sanitair, keuken en inventaris. Het kantoorpand op het terrein wordt een gezamenlijke ruimte. Hier kunnen de vluchtelingen met elkaar kletsen, een spelletje doen of studeren. Zevenaar kan maximaal 150 Oekraïense vluchtelingen hier een veilig thuis bieden.

Regionale taak

Alle gemeenten in Nederland hebben de taak gekregen om vluchtelingen op te vangen. De gemeenten in de Veiligheidsregio Midden-Gelderland moeten samen zorgen voor minimaal 3000 opvangplekken. Onder andere de gemeenten Duiven, Westervoort, Arnhem en Zevenaar vallen onder de Veiligheidsregio Midden-Gelderland. Zevenaar moet zorgen voor 190 opvangplekken. Met de locatie Vliegenwaard is er een grote stap gezet om hieraan te voldoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen