112

3261 gewipte tegels in Zevenaar

Foto: Nieuws.nl

De derde editie van het NK tegelwippen is gestart. Zevenaar heeft in de tussenstand 3261 gewipte tegels. 

De gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort doen dit jaar mee en gaan de strijd aan. Met ruim 100 andere Nederlandse gemeenten die deelnemen, aldus Zevenaar in een eerder aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.

Grond

Het doel: tot en met 31 oktober 2022 zoveel mogelijk (tuin)tegels uit de grond ‘wippen’ en verruilen voor groen. Meer groen helpt volgens de gemeente Zevenaar wateroverlast voorkomen, biedt koelte tijdens hitte, houdt water vast tijdens droogte en vergroot de leefruimte voor zowel planten als dieren. In de tussenstand staat Zevenaar nu op 3261 gewipte tegels; dat is 74,55 per 1000 inwoners.

Hoe werkt de actie?

Iedereen kan meedoen. Door tegels te vervangen door groen en dit, inclusief een bewijsfoto van het resultaat, te melden via www.nk-tegelwippen.nl. Het aantal wordt dan automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de gemeente. De gemeente die tijdens deze competitie de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Actieve inwoners die hun tuin transformeren maken ook kans op een prijs.

Groener

Wethouders Gemma Tiedink van de gemeente Duiven, Hans Sluiter van Westervoort en Carla Koers van gemeente Zevenaar dagen iedereen uit mee te werken aan een groener Nederland. Meer informatie staat op de website www.nk-tegelwippen.nl. De gemeenten hopen dat veel inwoners maar ook ondernemers aan de slag gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen