Snertwandeltocht door Zevenaarse dorp Babberich

Foto: CCO

Toeristische informatiecentrum ’t Gelders Eiland houdt op zaterdag 26 november opnieuw haar snertwandeltocht. Er wordt onder meer gewandeld door het Zevenaarse dorp Babberich. 

De voorbije twee jaren kon deze tocht helaas niet doorgaan vanwege corona, meldt de organisatie.

Smokkelpaden

Dit keer gaat de gezellige en sfeervolle struintocht over een eeuwenoud landgoed in Babberich en over voormalige smokkelpaden door het aansluitende Duitse bosgebied ten noorden van Elten.

Bossen

Er wacht een struinroute door de Babberichse en Eltense bossen en het landbouwgebied Grondstein. Onderweg is er een bezoek aan fruitbedrijf de Buitenboom van de familie Albers met een korte uitleg over het bedrijf en het zonnepark. Ook een stukje cultuur ontbreekt niet met een rondwandeling door de beeldentuin aan de Kwartiersdijk. Er is onderweg een pauze ingelast voor warme chocolademelk en er wacht bij terugkomst een kom snert met roggebrood en spek.

Koffie en cake

Op zaterdag 26 november is het verzamelen vanaf 12 uur met koffie en cake. Om 12.30 uur gaan de deelnemers in groepen op pad. De locatie is Landgoed Halshaf, Beekseweg 2, 6909 DR Babberich. Inschrijven en betalen kan tot en met 23 november.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen