Zevenaar compenseert inwoners en verenigingen voor hoge energierekening

Foto: Nieuws.nl

De gemeente Zevenaar trekt twee miljoen euro uit om inwoners te compenseren voor de gestegen energierekening. VVD en Lokaal Belang wisten een meerderheid te vergaren voor hun voorstel van compensatie

Dat meldt Omroep Gelderland. Mensen met de laagste inkomens krijgen eenmalig 1000 euro, de huishoudens die anderhalf keer de bijstandsnorm verdienen krijgen tot 600 euro. De energierekening bestaat voor een groot deel uit rijksbelastingen.

Noodfonds

Mensen die ondanks een modaal inkomen toch betalingsproblemen krijgen, kunnen tot 2500 euro hulp krijgen bij het beteugelen van die schuld of het voorkomen ervan. De gemeenteraad stemde woensdagavond in met het noodfonds, zo meldt de regionale omroep.

Verenigingen

Ook stichtingen, verenigingen en culturele instellingen worden gecompenseerd in het geval zij de energielasten niet meer kunnen betalen. Daarvoor stelden partijen voorwaarden op. Zo moet er bijvoorbeeld openheid van zaken worden gegeven over het verbruik. Ook is een gesprek nodig over mogelijkheden om minder energie te verbruiken.

VVD en Lokaal Belang

De VVD en Lokaal Belang Zevenaar kregen een meerderheid voor hun voorstel om ook ‘kleine ondernemers’ te compenseren.

Bron: Omroep Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen