Fors meer interesse in woningisolatie in Zevenaar

Foto: CCO

Het online zoekverkeer naar woningisolatie is explosief gestegen in 2022. Zevenaar scoort daarbij hoog.

Bespaarplatform www.maatwerkadviesenergiebesparing.nl zocht uit dat de interesse in woningisolatie online het grootste is in de noordelijke provincies, meldt Energieneutraal wonen in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.

Hiervoor gebruikte het platform de data van Google Trends. Hiermee is op schaal van 0 tot 100 zien hoe populair een zoekterm is ten opzichte van het totale zoekvolume in een bepaalde regio. Ook in de provincie Gelderland en in Zevenaar werd vorig jaar massaal gezocht naar isoleren. In de plaatsen Zevenaar, Zutphen en Doornspijk werden relatief gezien de meeste zoekopdrachten uitgevoerd.

Meer interesse in woningisolatie in 2022

De onderstaande grafiek toont aan dat de interesse in isoleren de afgelopen jaren in Nederland fors is toegenomen. Al vanaf de zomer van 2021 is er een toenemende interesse in woningisolatie. Het hoogtepunt was te zien in het najaar en de winter van 2022. Dit komt door de gestegen vraag naar gas, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de dalende temperaturen waardoor mensen hun energierekening zien stijgen.

In welke plaatsen in Gelderland is isolatie het meest populair?

Ook binnen de provincie Gelderland zien we veel verschil in de interesse in het isoleren van de woning. In Zevenaar, Zutphen, Doornspijk, Winterswijk en Ermelo is de zoekinteresse het grootst. Hieronder volgt een lijst met de volledige top-5 plaatsen in Gelderland met relatief de meeste zoekopdrachten naar isoleren in 2022 (mits data beschikbaar). Hoe hoger de score (op een schaal van 0 tot 100), hoe populairder de zoekopdracht was in 2022 in de betreffende plaats.

Top 5:

Zevenaar (100)

Zutphen (96)

Doornspijk (94)

Winterswijk (93)

Ermelo (91)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen