Lola Bautz en Mees van der Wagt voorleeskampioenen in De Liemers

Foto: Tessa Helmink - De Jong

Mees van der Wagt uit het Zevenaarse dorp Angerlo en Lola Bautz uit Duiven zijn de nieuwe voorleeskampioenen in De Liemers.

De lokale finale van de voorleeswedstrijd voor de scholen uit Duiven, Westervoort en Zevenaar vond zaterdag 28 januari plaats in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar.

Fragment

Elke kandidaat, aangemoedigd door supporters, las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Door de jury werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Dit jaar deden er een record aantal  leerlingen mee die allemaal een plekje wilden veroveren in de regionale finale op woensdag 15 maart in Wageningen.

Gevaarlijke gedaantes

Na een spannende ochtend kon de jury de winnaars bekend maken. Lola Bautz uit groep 7 van Montessori IKC de Groene Ring uit Duiven, mag zich voorleeskampioen van Duiven/Westervoort noemen. Lola las voor uit het boek “Gevaarlijke gedaantes” uit de serie Seawalkers geschreven door Katja Brandis. Volgens het oordeel van de jury las Lola het spannende fragment voor met een duidelijke stem, met veel expressie en levendigheid en wist ze de aandacht van de luisteraar daardoor goed vast te houden.

De Trompetter

Mees van der Wagt sleepte deze mooie titel binnen voor de gemeente Zevenaar. Mees zit in groep 8 van basisschool De Trompetter uit Angerlo. Hij heeft gewonnen omdat hij voorlas uit het boek “De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen”, hij deed dit net zoals het boek geschreven is, beeldend zodat de jury het verhaal voor zich zag. Beiden zullen de gemeentes vertegenwoordigen tijdens de regionale finale in Bblthk te Wageningen.

Voorstelling

Leerlingen van de Wissel, de Sterrenschool, het Kofschip, Sprankel en de Sint Franciscus genoten van de voorstelling Koos & Moos in het Musiater. De kinderen vonden het helemaal geweldig om in een echt theater te zijn, na afloop hebben ze allemaal het prentenboek van het jaar gekregen “Maximilian Modderman viert een feestje” en het was ook weer echt een feestje. Op de foto zie je de leerlingen van de Sint Franciscus die na afloop super blij waren met het boek.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door de gemeente Zevenaar om het voorlezen thuis een extra stimulans te geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen