Iets meer dan 70 Zevenaars huishouden leveren tuintegels in

Wethouder Kagei gooit de eerste tegels.
Wethouder Kagei gooit de eerste tegels.
Foto: Kim Egberts

Inwoners van de gemeente Zevenaar konden op 3 juni op vier verschillende plekken in de gemeente gratis 1 m2 tuintegels inleveren. Iets meer dan 70 huishoudens maakten er gebruik van.

Als bedankje ontvingen de inwoners een cadeaubon van 10 euro voor planten, meldt de gemeente in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.

Afwatering

Gemeente Zevenaar vindt het belangrijk dat inwoners hun tegels verruilen voor groen. Minder tegels en meer groen draagt bij aan een betere afwatering en biodiversiteit. Ook zorgt groen voor verkoeling tijdens mogelijk warme zomerdagen.  In het kader van het NK tegelwippen faciliteerde de gemeente daarom deze actie.
Om inwoners te stimuleren, konden ze op 3 juni gratis 1 m2 tuintegels inleveren. Er stond een container op het Dorpsplein in Giesbeek, op het Tortonaplein in Zevenaar, aan de Volstrastraat in Zevenaar en aan de Martinusweg in Herwen.

Huishoudens

Wethouder Bart Kagei gooide de eerste tegels in de container in Giesbeek. Bart
Kagei: ‘Met deze actie vragen we niet alleen iets van de inwoners, we geven ze nu voor het vergroenen van de tuin ook iets voor terug’. Als bedankje werden er cadeaubonnen van 10 euro voor Boomkwekerij Vonk uitgedeeld. Meer dan 70
huishoudens hebben gebruik gemaakt van deze actie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen