Boordevol programma tijdens Koningsdag in Babberich

Foto: CCO

Het Zevenaarse dorp Babberich viert ook dit jaar Koningsdag. ‘Er is weer een traditioneel mooi programma samengesteld’, laat Willy van Dinther namens de organisatie aan Zevenaar.nieuws.nl weten.

Hij legt uit dat Oranje Comité Babberich zowel op vrijdag 26 april als zaterdag 27 april activiteiten heeft georganiseerd.

Het programma:

  • Vrijdag 26 april, fietsen van de kinderen versieren met ouders en begeleiders in Kulturhus De Borg van 18:15 – 19:30 uur, en dan kan iedereen op Koningsdag met een versierde fiets met oranje als boventoon aan de optocht door Babberich meedoen.
  • Vrijdag 26 april, “Koningsnacht” bij Café Huis den Dijk. Bij Walther en Anneke, gezellige “vinyl-avond”, aanvang is 20:30 uur
  • Zaterdag 27 april, 10:30 uur de start vanaf Kulturhus De Borg met de optocht door centrum Babberich met kinderen en hun kleurrijke fietsen onder begeleiding van ouders, grootouders en vrienden en op de muzikale tonen van harmonie St. Franciscus en drumfanfare St. Jan. Uiteraard zullen onze verkeersregelaars voor de verkeersveiligheid zorgen. Om ongeveer 11:30 uur is de stoet weer op het Babborgaplein, waar iedereen welkom wordt geheten door Willy van Dinther en de beide muziekkorpsen voor muziek zorgen. Vervolgens zal burgemeester Lucien van Riswijk de menigte toespreken en Koningsdag 2024 Babberich openen.  Het hijsen van onze rood-wit-blauwe nationale vlag zal door het Koningspaar Raymond en Vera en Jeugdkoningin Iris worden verricht tijdens het spelen en zingen van het Wilhelmus.
  • Vervolgens gaan de aanwezigen naar het sfeervol aangeklede Kulturhus De Borg Koningsdag vieren tot ongeveer 15:00 uur. Dit is voor jong en oud met onder meer:

Voor de jeugd gratis springkussens, suikerspinnen, versnaperingen en nog een paar verrassende kinderspellen en voor de ouderen koersballen. Dit alles met hapjes en drankjes en in aanwezigheid van DJ Henk Pouwels.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen