Afsluiting deel kruising Zevenaars centrum door herstelwerkzaamheden riolering

Foto: Zevenaar.nieuws.nl

Eind maart zijn rioolwerkzaamheden uitgevoerd in en rond het centrum van Zevenaar. De aannemer heeft toen het riool gereinigd en een controle uitgevoerd. Tijdens de controle is een zwakke plek in een rioolbuis gevonden, die snel mogelijk hersteld moet worden.

Hierdoor is de doorgaande route Wittenburgstraat – Schoolstraat – Bommersheufsestraat vanaf vrijdag 19 april tot woensdag 1 mei alleen toegankelijk voor autoverkeer, laat gemeente Zevenaar in een nieuwsverklaring weten. Voor vrachtverkeer is deze route tijdelijk niet begaanbaar.

Rioolbreuk

Een zwakke plek in een rioolbuis wordt een rioolbreuk genoemd. Dit is een breuk in het buizenstelsel en is een serieus probleem. Het verstoort mogelijk de afvoer en kan veel schade geven. Een rioolbreuk kan meerdere oorzaken hebben, zoals het verzakken van de grond of het verouderen van de rioolbuis. Om schade en onveilige situaties te voorkomen heeft gemeente Zevenaar besloten om de kruising alvast voor een deel af te zetten, zodat (zwaar) vrachtverkeer niet meer over de plek kan rijden. Voor autoverkeer, fietsers en voetgangers blijft het gebied bereikbaar.

Herstelwerkzaamheden

Op maandag 29 en dinsdag 30 april gaat de aannemer aan de slag om de rioolbreuk te herstellen. Vanaf woensdag 1 mei is de weg weer open voor al het verkeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen