Zevenaar in actie tegen tuintegels

Foto: Nieuws.nl

Met de actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!´ springen de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort in de bres voor biodiversiteit.

Tegenwoordig zijn veel tuinen grotendeels betegeld. Dit zorgt volgens de drie Liemerse gemeenten voor vermindering van de biodiversiteit, minder verkoeling op warme dagen en het water stroomt er minder goed door weg.

Samen met Waterschap Rijn en IJssel

Zevenaar, Duiven en Westervoort houden daarom op zaterdag 3 november in samenwerking met het Waterschap Rijn en IJssel de actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’

Tegel verruilen voor plant

Tijdens de actie kunnen inwoners advies krijgen en een tegel uit hun tuin verruilen voor een lampenpoetserplant om hiermee hun tuin groener te maken. Hiermee hopen de partijen de Liemerse inwoners bewust te maken van de voordelen van een groene tuin. Daarnaast kunnen kinderen op een leuke manier leren over water bij de zogeheten watertafel.

Programma 10:00-11:30 uur: Groot Holthuizen, Zevenaar,  12:30-14:00 uur: Cloecklaan, Westervoort,  15:00-16:30 uur: Spechtstraat en omgeving, Duiven. Meer informatie over de campagne Weet van Water en de actievoorwaarden zijn te vinden op www.weetvanwater.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen