Zevenaar wil inzicht in verhuisgedrag jongeren

Foto: CC0

Gemeente Zevenaar en de woningcorporaties willen meer inzicht in het verhuisgedrag van jongeren tot 23 jaar en van 23 tot 28 jaar. En dan specifiek voor sociale huurwoningen.

Dat staat in het stuk ´Prestatieafspraken 2019´ dat de gemeenteraadsleden vorige week hebben ontvangen. Het is Zevenaar gelukt om samen met de wooncorporaties en drie huurdersbelangenverenigingen tot één set afspraken te komen.

Woning weigeren

Gemeente en corporaties maken nu bekend dat ze meer inzicht in het verhuisgedrag van jongeren tot 23 jaar en van 23 tot 28 jaar willen. Corporaties gaan registreren welke jongeren de woning accepteren en wat de redenen voor jongeren zijn om de woning te weigeren. Gemeente houdt een exit onderzoek onder jongeren die de gemeente Zevenaar verlaten. De uitvoering hiervan start 1 april 2019. De eerste analyse wordt afgerond in het derde kwartaal van 2019 en de resultaten worden tijdens de informatieve raadsbijeenkomst in oktober of november gepresenteerd.

In kaart brengen

De wet schrijft voor dat gemeente, huurdersvereniging en corporatie samen tot prestatieafspraken moeten komen. Het in kaart brengen van het verhuisgedrag van jongeren is één van de afspraken die in Zevenaar gemaakt is, binnen een totaalpakket.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen