Zevenaarder Fierkens sportcoach van het jaar in de Liemers

Foto: CC0

De Zevenaarse atletiekcoach Titus Fierkens is Sportcoach van het Jaar in de Liemers geworden. Atlete Bregje Sloot uit het Zevenaarse dorp Lobith werd Sportvrouw van het Jaar. Dat is gisteravond bekendgemaakt in cultuurcentrum Ogtent in Duiven.

De Liemerse Sportprijs is nieuw leven ingeblazen en op donderdag 13 december werden de winnaars wereldkundig. Voetballer Luuk de Jong van PSV verzorgde de prijsuitreiking.

Alle prijswinnaars

Naast Titus Fierkens en Bregje Sloot is triatleet Hugo Boschker Sportman van het Jaar in de Liemers geworden. Sportteam van het Jaar werd J70-zeilteam WSV Giesbeek en Sporttalent Iris van den Berg. Aangepaste sporter van het Jaar werd Renske den Haan en de prijs voor het Sportevenement van het Jaar tenslotte ging naar de organisatoren van de Bert Timmer Memorial Loop.

Voetbalteam DCS

Eerder al werd bekend dat ook het voetbalteam DCS 1 uit Zevenaar en D-Unit dancecrew uit de Liemers genomineerd waren voor het Liemerse sportteam van het jaar. En voor de Arofitt Sportvrouw van het jaar in de Liemers waren behalve Bregje Sloot uit Lobith ook atlete Famke Heinst (Spijk), atlete en schietkampioene Mandy Mulder (Zevenaar) in de race. Voor de Sportcoach van het Jaar in de Liemers maakten ook tang soo do karateleraar Peter van de Schepop uit Arnhem en tenniscoach Marko Kroes uit Duiven kans op de hoofdprijs. In de categorie Sportman waren behalve triatleet Hugo Boschker uit Duiven ook genomineerd: atleet Frank Futselaar (Westervoort) en tennisser Wesley Koolhof (Duiven).

Sporteditie

Sporters uit de gemeenten Zevenaar, Duiven, Westervoort  en Doesburg en de plaatsen Didam, Loil en Nieuw-Dijk kwamen in aanmerking voor de prijzen. Deze keuze is gemaakt op basis van het verspreidingsgebied van de Liemerse sporteditie van De Gelderlander.

Businessclub

Voorheen werd de verkiezing georganiseerd door de aan de Zevenaarse voetbalvereniging DCS gelieerde businessclub. Nu is de organisatie in handen van drie Liemerse gemeenten, die samenwerken met De Gelderlander, het Liemers College en het Candea College.

Zie ook:  Liemerse sportprijs nieuw leven ingebelazen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen