Fietssnelweg Zevenaar–Doetinchem-Emmerich kansrijk

Foto: CC0

De grensoverschrijdende snelle fietsroute tussen Zevenaar – Doetinchem – Emmerich heeft groot potentieel.  Dat meldt Euregio Rijn – Waal in een nieuwsbericht.

Op 5 april presenteerden de burgemeesters Fleischhauer en Bruls van respectievelijk de steden Moers en Nijmegen de resultaten van een haalbaarheidsstudie naar grensoverschrijdende fietssnelwegen bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve.

Groot potentieel

Op basis van een gedetailleerde evaluatie van het fietssnelwegennetwerk in het gebied zijn er in de studie drie trajecten uitgelicht die volgens de deskundigen een groot potentieel hebben. Dit betreft de grensoverschrijdende route tussen Zevenaar – Doetinchem – Emmerich en aan de Duitse zijde van de grens: Emmerich – Kleve en Moers – Kamp-Lintfort. Het doel op middellange termijn is om deze routes uit te breiden en als snelle fietsroutes in te voeren, net als nu met de Europa-Radbahn tussen Kleve, Kranenburg en Groesbeek gedaan wordt. Voor de concrete uitwerking wordt de samenwerking gezocht met de desbetreffende gemeentes. Zij zijn ook op de hoogte gesteld van de uitkomsten van de analyse.

Gaten

Burgemeester Bruls van Nijmegen benadrukt dat het belangrijk is dat er meer aandacht is voor grensoverschrijdend snelfietsverkeer binnen onze Euregio. ‘Het fietsnelwegennetwerk in de Euregio is volop in ontwikkeling, toch vonden de steden dat het nuttig zou zijn om een analyse te laten uitvoeren om gezamenlijk te definiëren welke gaten er nog zijn in dit netwerk.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen