112

Geweld tegen Zevenaarse politie

Foto: CC0

Een 32-jarige inwoner uit het Zevenaarse dorp Giesbeek is gisteravond aangehouden vanwege bedreiging van politieagenten.

De man reed in zijn auto waarschijnlijk met te veel alcohol op, aldus de woordvoerder van de politie. Zodoende onderwierp de avonddienst hem aan een blaastest, laat de politie van Zevenaar in een verklaring weten.

Agressief

Al direct werd duidelijk dat de man geen enkele vorm van medewerking verleende en hij werd agressief richting de twee politie-agenten. Toen de man uitstapte werd hij nog agressiever en waarschuwden de agenten hem dat er geweld gebruikt zou worden als hij niet meewerkte. Ook hier gaf de man geen gehoor aan, en daarna  werd getracht hem onder controle te brengen door middel van pepperspray.

Hond

De man ontkwam en rende zijn woning binnen, waar hij poogde zijn hond op de politie af te sturen. Zodoende zijn er meerdere collega’s ter plaatse gekomen en is de man uiteindelijk met verzet aangehouden. De politie heeft aangifte gedaan omdat de agenten daadwerkelijk het gevoel hadden dat de man zijn bedreigingen, op hen gericht, zou waarmaken.

Recherche

Na verantwoording bij de recherche wordt bekeken welke straf hij zal krijgen voor zijn gedrag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen