112

Zevenaars ziekenhuis geeft patiënt inzicht in cijfers Oncologisch Centrum

Foto: Nieuws.nl

Rijnstate Ziekenhuis – met een vestiging in Zevenaar – heeft het inzicht in de kwaliteitscijfers van het Oncologisch Centrum over 2019 uitgebreid met cijfers over nier-, blaas en peniskanker.

Afgelopen jaren werden al de cijfers voor prostaat-, long-, en maag-, en borstkanker gepubliceerd.

Naasten

Daarmee hebben patiënten en hun naasten nu nog meer inzicht in de kwaliteit van de oncologische zorg, zo laat Rijnstate in een verklaring weten. Het gaat hierbij om de patiëntervaringen, het aantal uitgevoerde behandelingen, wachttijden voor de start van een behandeling en behandelresultaten zoals complicaties en achtergebleven kankerweefsel na een operatie.

Klik op foto voor vergroten.

Transparant in uitkomsten

Kwaliteitsinformatie wordt in Nederland nauwkeurig geregistreerd door externe instanties. Rijnstate vult dit aan met eigen gegevens.

Landelijk gemiddelde

Waar mogelijk vergelijkt Rijnstate de kwaliteitscijfers met het landelijk gemiddelde. Zo tonen de cijfers bij borstkankerzorg aan dat borstchirurgen goed in staat zijn om al het kankerweefsel te verwijderen en tegelijkertijd de borst zo min mogelijk aan te tasten in vorm. In 2019 waren er geen patiënten waarbij kankerweefsel achterbleef na de operatie, landelijk ligt dat percentage op 2,8%. Tegelijkertijd is het percentage patiënten dat borstcontour heeft behouden na operatie met 78% net iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 76%.

Bron: Rijnstate

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen