112

Vaccinatiegraad in Zevenaar bovengemiddeld

Foto: CC0

De vaccinatiegraad in de gemeente Zevenaar ligt voor de meeste vaccinaties boven de WHO-norm en het landelijk gemiddelde. Dit geldt alleen niet voor de BMR-vaccinatie voor kinderen onder de 10 jaar; deze ligt lager. Zuigelingen worden in Zevenaar bovengemiddeld gevaccineerd.

Dit blijkt uit het rapport ‘Vaccinatiegraad gemeente Zevenaar’ van GGD Gelderland-Midden. De vaccinatiegraad in Zevenaar stemt in zijn totaliteit gezien positief, meldt de GGD.

Tweede BMR

Het percentage kinderen dat voor de tiende verjaardag de tweede BMR-vaccinatie heeft gekregen is in Zevenaar 93,1 procent en de DKTP-vaccinatie 93,6 procent. De waarde van de BMR-vaccinatie ligt hiermee in Zevenaar onder de WHO-norm van 95 procent.

Zuigelingen

Het percentage volledig gevaccineerde zuigelingen in de gemeente Zevenaar ligt met 94,5 procent hoger dan dat van Gelderland-Midden (86,4 procent) en van Nederland (90,8 procent). Het gaat hierbij om kinderen die geboren zijn in 2017 en die alle vaccinaties volgens het RVP-schema hebben gekregen vóór de leeftijd van 2 jaar.

Basisimmuun

Het percentage niet gevaccineerde kinderen kinderen in de gemeente Zevenaar ligt op 2,1 procent. In het verslagjaar 2019 heeft 96,1 procent van de zuigelingen in Zevenaar vier vaccinaties tegen DKTP ontvangen en is 97,1 procent van de zuigelingen basisimmuun voor de BMR. Voor de zuigelingen geldt dat er een lichte stijging ten opzichte van het jaar ervoor te zien is.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen