112

Kansrijke ideeën voor gebied Pannerdensch kanaal

Foto: Rijkswaterstaat

Zo’n 20 ideeën zijn ingediend om de beleving van het gebied rondom het Pannerdensch Kanaal te versterken. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het Pannerdensch Kanaal loopt van het Bijlands Kanaal bij de Pannerdense Kop tot de Neder-Rijn bij Angeren. Het kanaal bestaat al ruim 300 jaar. Deze zomer selecteerde Rijkswaterstaat de meest kansrijke voorstellen op basis van de vooraf geformuleerde criteria.

Voorstellen indienen

Tot eind maart 2020 konden bewoners, recreanten, bedrijven en overheden voorstellen indienen. Van die mogelijkheid is goed gebruik gemaakt. Inmiddels is de eerste beoordeling van de voorstellen achter de rug en zijn de meest kansrijke geselecteerd. Een definitieve keuze is volgens Rijkswaterstaat nog niet gemaakt.

Struinpaden

Omgevingsmanager Marc Strootman: ‘Er zijn verschillende goede ideeën ingediend, maar ze zijn nog niet allemaal even goed onderbouwd. Ook zijn er voorstellen waarbij eerst verder onderzoek en afstemming nodig zijn om de haalbaarheid vast te stellen. Denk bijvoorbeeld aan ideeën voor struinpaden die deels over particulier, deels over bedrijfs- of gemeentegrond lopen. Daarover kan Rijkswaterstaat onmogelijk alleen een beslissing nemen. Daarom onderzoeken we nu en de komende maanden met andere partijen, zoals gemeenten en perceeleigenaren wat de mogelijkheden zijn. Dat wordt nog een flink gepuzzel.’

Eind 2020 meer duidelijkheid

Alle indieners zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd over de status van hun ingediende idee. De verwachting is dat eind 2020 meer zicht is op de haalbaarheid van de ideeën die nu voorliggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen