112

Gebiedsopgave Babberich en Gelders Eiland volgende fase in

De vroegere Turmac, nu het gemeentehuis van Zevenaar.
De vroegere Turmac, nu het gemeentehuis van Zevenaar.
Foto: Nieuws.nl

Provincie Gelderland en gemeente Zevenaar hebben vervolgafspraken gemaakt over de gebiedsopgave Babberich en het Gelders Eiland.

De gebiedsopgave is samen met inwoners, dorpsraden en vertegenwoordigers van belangengroepen gemaakt. De partijen worden bij het inventariseren van maatregelen ook weer betrokken, stelt gemeente Zevenaar in een aan Nieuws.nl verstuurd persbericht.

Recreatie

De volgende stap is het inventariseren van maatregelen met kosten, die de problemen in het gebied aanpakken. Het gaat om verkeer, wonen, werken, natuur, recreatie, economie en energie.

Pragmatisch

Wethouder Carla Koers: ‘We willen problemen oplossen en pragmatisch aan de slag waarbij we samen met de provincie afwegen of er een milieu-effectrapportage gevolgd moet worden of een andere procedure. We willen tot een resultaat komen en de snelheid erin houden’.

Provinciale subsidie

Gemeente Zevenaar heeft voor deze gebiedsopgave een provinciale subsidie ontvangen en trekt dit project. De provincie stelt capaciteit beschikbaar voor deze volgende stap. Op basis van die inhoudelijke inventarisatie maken beide partijen elk vervolgens eerst een eigen integrale financiële afweging. Beide partijen bespreken dit vervolgens in een nieuw bestuurlijk overleg, dat is voorzien voor eind 2021. Dat leidt tot besluiten over het al dan niet uitvoeren van maatregelen uit de inventarisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen