Zevenaar bindt strijd aan met eenzaamheid

05 sep , 16:13 Gemeente
man 1156543 1280
Verschillende organisaties uit de Turmac Cultuurfabriek slaan van 26 september tot en met 2 oktober hun handen ineen tegen eenzaamheid. Dit in de vorm van de ‘Week van de Ontmoeting’.
Na het succes van vorig jaar worden staat deze week opnieuw volop in het teken van evenementen om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Samen zijn, een praatje maken en een luisterend oor staan centraal in deze week.
Van speeddaten tot een burendag ontbijt
Jong of oud: tijdens de Week van de Ontmoeting is er voor iedereen wat wils. Want het zijn niet alleen ouderen die eenzaamheid kunnen ervaren. Het programma varieert van lasergamen, tot speeddaten en van een burendag ontbijt tot het muzikale HAL12 LIVE. Wethouder Stef Bijl (sociale zaken) opent officieel de Week van de Ontmoeting op donderdag 26 september 2024 om 13:00 uur in de Cultuurhal.
Stef Bijl: ‘Eenzaamheid is een gevoel. Geen feit. Je bent niet eenzaam – je ervaart gevoelens van eenzaamheid. Dat is een subtiel maar belangrijk verschil. Tijdens deze week willen we graag inwoners bewust maken van het feit dat sociale verbindingen belangrijk zijn. Een luisterend oor of een uitnodiging voor een kop koffie kan het verschil maken.’
Eenzaamheid in Nederland
Van 26 september tot en met 2 oktober 2024 vindt de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid plaats. Tijdens deze week wordt er door het hele land extra aandacht gevraagd voor het thema eenzaamheid, een probleem dat miljoenen Nederlanders raakt. In gemeente Zevenaar is besloten om met alle partners uit de Turmac Cultuurfabriek een positieve draai te geven aan de week en deze om te buigen naar de Week van de Ontmoeting. Samen staan we sterk tegen eenzaamheid is de achterliggende boodschap.
Kijk voor het volledige programma en aanmelden op www.turmaccultuurfabriek.nl/evenementen.