Fruitkwekerij De Stokhorst scoort met kerstpakketten

16 nov 2022, 16:22 Nieuws
stokhorst kerstpakketten groessen img 4116
Nieuws.nl
advertorial
Fruitkwekerij De Stokhorst in Groessen is twee jaar geleden gestart met de productie en verkoop van kerstpakketten. ‘Veel bedrijven en klanten hebben behoefte aan iets unieks en dat bieden we met een range aan streekproducten’, zegt kweker Alec Wolters.
Fruitkwekerij De Stokhorst is een bijzonder samenwerkingsverband aangegaan met twintig ondernemers uit regio De Liemers. Gezamenlijk zorgen ze voor kerstpakketten op maat, die bij De Stokhorst in Groessen samengesteld worden. ‘Wij maken originele en leuke pakketten met een groot variatie aan producten uit de streek en de ondernemers versterken elkaar hierdoor’, legt Alec Wolters (24) uit.

Fruitsappen

De Stokhorst levert zelf onder meer de eigen gemaakte fruitsappen, jam, stroop en appelmoes, maar in de op maat te maken pakketten, kunnen ook worst, kaas, bier, wijn en stroopwafels toegevoegd worden. Alec Wolters: ‘Er zijn 200 verschillende producten beschikbaar. Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren pakketten op maat bij ons besteld.’ Als voorbeeld noemt hij een onderneming die 1000 pakketten afnam, waarvan er 900 met alcohol waren, 100 zonder alcohol en 50 zonder vlees. ‘We spelen hiermee in op alle wensen van deze tijd’, stelt Alec Wolters. ‘Ook particulieren kunnen hiervoor bij ons terecht. Maar het voornamelijk bedrijven zijn die de pakketten bestellen.’
Houten kistjes
De Stokhorst kiest voor circulariteit en duurzaamheid. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat alle producten uit de regio komen, maar ook de houten kistjes kunnen voor hergebruik weer ingeleverd worden bij de kweker. ‘Dan krijgen de mensen tegen inlevering een fles sap of fruit cadeau, waarmee we circulariteit aanmoedigen’, aldus Alec Wolters die samen met zijn ouders Fruitkwekerij De Stokhorst runt. ‘Ook wordt het tweede klasse fruit gebruikt voor de sappen, waarmee we voedselverspilling tegengaan,’ aldus de zoon die verantwoordelijk is voor de kerstpakketten en het bedrijf Marcatello (terraccotta potten).
Samengesteld
Deze maanden wordt echter volop gewerkt aan de kerstpakketten. De deelnemende ondernemers leveren de producten in Groessen aan en de borrelpakketten met bijvoorbeeld bier, sap, worst en nootjes worden samengesteld in de speciale productieruimte aan de Schraleweidsestraat 3 in Groessen, waar ook de fruitkwekerij gevestigd is. De pakketten worden in verschillende prijsklasses aangeboden. Zo zijn er standaard pakketten, luxe pakketten, bijzondere pakketten of persoonlijke pakketten. Ook is er de mogelijkheid om diverse producten te personaliseren; Alec Wolters kan het logo van het bedrijf, stichting of vereniging kosteloos op de producten in het pakket verwerken.
Showroom
Mensen die meer willen weten over het zelf samenstellen van de relatiegeschenken of kerstpakketten kunnen een kijkje nemen in de showroom om voorbeeldpakketten en het productassortiment te bekijken. Het adres van de showroom is Schraleweidsestraat 3, Groessen. Het bestellen van de geschenk- en kerstpakketten is mogelijk via [email protected] of 0613622646. Ook kan op deze manier informatie worden verkregen over de mogelijkheden.