Theaterkoor The New Voices 19 november op planken van Het Gildehuis in Lobith

Foto: Frieda Tax

Theaterkoor The New Voices staat zondag 19 november op de planken van Het  Gildehuis in het Zevenaarse dorp Lobith. Dit keer gaat het koor ‘puur’. Geen decor en dans, maar prachtige muziek en indrukwekkende zang. “Verwacht het onverwachte”, beloven koorleden André Pes en Abbo Simon.

Eens in de twee jaar pakt theaterkoor The New Voices uit met een grote theatershow in het Musiater. “Dat vinden we fantastisch om te doen”, zegt Abbo. “Toch is de zang waar we echt goed in zijn. Na de afgelopen show zeiden we tegen elkaar: ‘Laten we eens een keer alleen maar zingen’. Dat is precies wat zondag 19 november gaat gebeuren”, vult André aan.

Memory lane

Tijdens twee optredens (om 11.00 uur en om 15.00 uur) nemen de zangers en zangeressen van The New Voices het publiek mee naar het verleden, heden én toekomst. “Een trip down memory lane”, noemt André het. Abbo: “Bijvoorbeeld nummers uit shows van jaren geleden, maar ook uit de nieuwe show van komend jaar. Nederlandstalig, Engels en zelfs een stuk Latijn.” Zelf staat hij te popelen om het nummer ‘Als wij niets doen’ uit de musical Soldaat van Oranje ten gehore te brengen. André kijkt uit naar de requiem Lacrimosa van Mozart. “Al komt de Pastorale van Liesbeth List en Ramses Shaffy ook voorbij.”

Kennismaking

Als locatie koos het koor ’t Gildehuis, vanwege de akoestiek. “Die is in ’t Gildehuis perfect. Zonder microfoon zijn we toch overal te verstaan. Fantastisch toch”, glundert André. Abbo: “Dit is echt de eerste keer dat we zoiets doen, het wordt 180 graden anders dan anders.” Een tipje van de sluier: “We staan bijvoorbeeld niet continu in dezelfde opstelling. We wisselen ook van plek, voor een natuurlijk stereo-effect.” Het koor heeft er zin in. André: “Wij willen vijf kwartier het publiek overdonderen. Het is misschien ook wel een uitgelezen kans voor een kennismaking met ons koor.” Zelfs daaraan is gedacht. Want na afloop van het optreden is in de ‘foyer’ van ’t Gildehuis een compilatie te zien van de show uit 2022. Kaartjes voor het optreden kosten 10 euro per stuk (inclusief garderobe, koffie/thee en iets lekkers) en zijn te bestellen via: https://events.flextickets.nl/event/the-new-voices-on-tour.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen