Zevenaar lanceert campagne tegen discriminatie

04 okt , 10:57 Nieuws
dix 4302
Zevenaar voert van 3 oktober tot en met 14 november om discriminatie tegen te gaan en inclusie te vieren.
‘Niemand past in 1 hokje’ wordt uitgedragen door vijf Zevenaarders die zo moedig zijn om hun verhaal te delen over hun ervaring met discriminatie, meldt de gemeente in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.
Op donderdag 3 oktober lanceerden wethouder Stef Bijl en Vizier samen met hen de campagne. Ze onthulden ieder hun eigen beeld en verhaal. Met de campagne zet de gemeente Zevenaar een krachtige stap richting meer bewustwording van de impact die discriminatie kan hebben. In welke vorm dan ook. Wethouder Inclusie Stef Bijl: ‘Discriminatie is nog steeds een probleem. Zowel zichtbaar als verborgen. Dit zien we (helaas) ook in Zevenaar. Daarom willen we lokaal een vuist maken tegen discriminatie, gesprekken op gang brengen en zorgen voor verandering. En misschien nog wel het belangrijkste: we willen inclusie en diversiteit vieren in plaats van beperken.’
Op posters vertellen vijf inwoners van gemeente Zevenaar het verhaal over hun ervaring met discriminatie. Esmee Anne, Frederique, Lukas, Seno en Danielle durfden hun verhaal te delen en zijn een bron van inspiratie, kracht en verandering.
Deze verhalen worden tot en met 14 november tentoongesteld in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Discriminatie.nl Met deze campagne wordt ook aandacht gevraagd voor het landelijk meldpunt discriminatie: discriminatie.nl.