Jaarlijkse gorillatocht in Lobith niet in oktober

03 okt , 11:14 Nieuws
animal 3346192 1280
De gorillatocht in gemeente Zevenaar (dorpen Lobith/Babberich) wordt op een later moment gehouden. Dit jaar niet in oktober, meldt Caleidoz Welzijn.
Een gorillatocht, ook wel spotdropping genoemd, is een nachtspel. De deelnemers lopen een tocht door reflecterende bordjes te volgen die oplichten door het licht van de zaklantaarns.
In augustus is de provincie gestart met wegwerkzaamheden aan de N811 (van Lobith tot aan de rotonde in Babberich).  Deze werkzaamheden duren tot en met november en hebben negatieve gevolgen voor de spotdropping, die Caleidoz Welzijn uit Zevenaar altijd organiseert.
‘Normaliter organiseren wij de dropping in oktober, maar in deze maand zijn er nog steeds werkzaamheden én wordt de weg zelfs 2 weekenden helemaal afgesloten. Daarbij komt ook nog dat er in Lobith zelf flink aan de weg gewerkt wordt. Veiligheid staat bij ons voorop en we willen het goed doen of helemaal niet’, laat Caleidoz in een aan Zevenaar.nieuws.nl gerichte verklaring weten.
De gorillatocht wordt verplaatst naar december, januari, februari of maart. De precieze datum wordt bekendgemaakt op www.caleidozjongerenwerk.nl.