Spanning in Spijk rond Kern met Pit naar climax

Foto: CC0

Nog twee dagen kan er gestemd worden op het project Kern met Pit in Spijk. In de landelijke finale op 30 maart neemt het Zevenaarse dorp het op tegen de 11 andere provincies.

De Gelderse titel Kern met Pit is in januari in het Zevenaarse dorp Spijk terechtgekomen. Het initiatief om te komen tot een rustplaats voor wandelaars van het Pieterpad in Spijk was een van de elf genomineerde projecten voor de titel Kern met Pit 2018.

Trots

´Wat zijn we ongelooflijk trots dat we als Spijk deze eretitel hebben mogen ontvangen. Dit hebben we alleen maar kunnen bereiken door de inzet van vele vrijwilligers, sponsoren  en bedrijven´, liet een trotse Stichting Actief Spijk eerder al weten.

Overdekte rustplaats

De stichting heeft het project vorig jaar gepitcht voor een jury van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij in Elst. ‘De doelstelling van ons project is om het dorp weer wat aantrekkelijker voor wandelaars van het Pieterpad te maken door een overdekte rustplaats te creëren. Tevens is een verwaarloosd stukje land met vervallen schuurtje al een aantal jaren een doorn in het oog van vele bewoners van Spijk’, liet de stichting op de website kernmetpit.nl weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen