Gasloos Zevenaar steeds concreter

Foto: CC0

De komende twintig jaren gaat Zevenaar de dorpen en wijken gasloos maken. De gemeenteraad heeft woensdag 27 november de visie op warmtetransitie vastgesteld.

Dat meldt Zevenaar in een persbericht. In de visie staan de uitgangspunten en afwegingskaders om de gemeente aardgasvrij te maken. Een tijdspad geeft aan hoe Zevenaar de komende twintig jaren de dorpen en wijken aanpakt.

Boze reacties

Toen Zevenaar eerder dit jaar bekendmaakte dat het gasloos wil worden, waren er vele boze reacties van inwoners op social media terug te vinden. Zij vrezen de kosten die ontstaan als gevolg van de transitie niet te kunnen betalen. Gemeente heeft daarna een gewijzigd plan opgesteld.

Inwoners en organisaties

De visie is nu samen met inwoners en organisaties tot stand gekomen, meldt gemeente Zevenaar in het bericht. ‘Zij hebben daar de afgelopen maanden hun reactie op gegeven. De reacties zijn, waar mogelijk, verwerkt en daardoor is er nu een verbeterde visie op de warmtetransitie, waarmee de gemeenteraad akkoord is’, aldus de gemeente.

Niet makkelijk

‘Duurzaamheid is van ons allemaal. Dus het is ook vanzelfsprekend dat we daar allemaal wat van mogen vinden. Het is niet makkelijk om alle meningen een plek te geven in een belangrijk document als dit. Je moet keuzes maken die niet iedereen waardeert, maar die wel voor onze toekomst zijn en die van onze kinderen. Doordat de raad de uitgangspunten en visie onderschrijft kunnen we nu op weg,’ vindt  wethouder Carla Koers van Milieu en duurzaamheid.

Informatie op website

Meer informatie over de warmtetransitie visie en andere duurzaamheidsthema’s binnen de gemeente Zevenaar staan op de website van Zevenaar (www.zevenaar.nl/duurzaamheid).

Lees ook: Boosheid op social media over gasbeleid Zevenaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen