Zevenaarse school verandert ‘carnaval’ in ‘verkleedfeest’

Foto: CC0

Basisschool IKC Carrousel in Zevenaar verandert de naam carnaval in verkleedfeest. In de rest van ‘Boemelburcht’ blijft carnaval gewoon carnaval heten.

Het nieuws over de naamswijziging wordt gemeld door De Gelderlander vandaag. Omdat carnaval van oudsher een katholiek feest is, past de naam niet meer bij de openbare school IKC Carrousel, zo blijkt uit een artikel in de regionale krant die zich baseert op een besluit van de oudervereniging.

Openbare school

‘Onze samenleving is op christelijke waarden gebaseerd, ongeacht of je daarin gelooft of niet’, laat directeur Petra van den Brink aan de krant weten. ‘Maar wij zijn een openbare school. Dus we doen mee met de traditie, maar geven het wel een andere naam.’ De naam is op initiatief van de oudervereniging veranderd naar ‘verkleedfeest’.

In Boemelburcht blijft het carnaval

Voor de rest van Zevenaar blijft carnaval gewoon carnaval heten. De Liemerse gemeente viert het feest ieder jaar groots. In Boemelburcht – de carnavalsnaam van Zevenaar – is de optocht dit jaar op zondag 23 februari. Inschrijven voor deze Boemelparade kan tot zaterdag 15 februari om 12 uur laten de organisatoren weten.

Uitreiken startnummers bij Rooie Jan

Een belangrijke activiteit op carnavalsgebied in Zevenaar is verder op zaterdag 15 februari het uitreiken van startnummers aan de deelnemers van de Boemelparade. Dit vindt plaats tijdens een gezellige avond bij sponsor Café Rooie Jan.

Lees ook: Stefan Schlief prins De Nachtuulen Oud-Zevenaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen