112

Onstoberfest in Zevenaars café op 2 oktober

Foto: CCO

Na anderhalf jaar ‘radiostilte’ vanwege corona zijn evenementen en feesten weer mogelijk. Ons Café grijpt die kans en komt op zaterdag 2 oktober met het Onstoberfest.

De lederhosen en dirndl’s mogen zaterdag 2 oktober weer uit de kast, want het Onstoberfest heeft alles in zich om een geslaagd oktoberfest te worden, laat de organisatie in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht weten.

Retteketet Showband

De Retteketet Showband zorgt voor de bekende schlagers, die natuurlijk worden afgewisseld met rasechte feestmuziek. Ook dweilorkest De Deurdweilers uit Angeren is van de partij. ‘Het wordt echt weer feest’, zegt Michel Sessink van Ons Café. ‘We hebben hier zo lang naar uitgekeken, iedereen doet dan ook knetterhard z’n best om dit eerste evenement te laten slagen.’

Coronaregels

Het Onstoberfest voldoet aan alle coronaregels. Zo moeten bezoekers bij binnenkomst aantonen dat ze gevaccineerd zijn (via bijvoorbeeld hun QR-code of het gele boekje) of een negatieve testuitslag laten zien. ‘Hier zien we streng op toe, zonder bewijs en legitimatie geen toegang’, benadrukt Sessink. Daarnaast is de Schoolstraat gedurende deze avond officieel een evenemententerrein. De straat wordt afgesloten voor verkeer, zodat het feest alle ruimte heeft.

Klik op beeld voor vergroten. Foto: CCO

Toegangskaarten

Sessink laat weten dat er al veel toegangskaarten zijn verkocht. ‘Wat we van mensen terug horen, is dat ze echt weer zin hebben in een feest. Ook wij hebben er echt weer superveel zin in. Veel mensen heb je anderhalf jaar lang niet of nauwelijks gezien, dat geldt voor iedereen. Maar vanaf zaterdag 2 oktober kan het weer.’

De kaarten kosten 20 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Slagerij Franz Gerritschen (Didamsestraat 3) en bij Ons Café (Schoolstraat 1A) in Zevenaar. De feestavond begint om 19.00 uur en eindigt om 24.00 uur.

Reacties