112

Zevenaar eindigt als 66e in NK Tegelwippen

Foto: Nieuws.nl

Zevenaar is als 66e geëindigd bij de tweede editie van het NK Tegelwippen met 741 gewipte tegels. De gemeente deed dit jaar voor het eerst mee.

Het doel was volgens Zevenaar zoveel mogelijk (tuin)tegels uit de grond ‘wippen’ en verruilen voor groen. ´Meer groen helpt wateroverlast voorkomen, biedt koelte tijdens hitte, houdt water vast tijdens droogte en vergroot de leefruimte voor zowel planten als dieren´, zo liet de gemeente eerder al weten.

Wethouder Koers

Wethouder Carla Koers hoopte dat veel inwoners thuis aan de slag gaan. Zelf wipte ze de eerste tegels in haar eigen achtertuin in Giesbeek.

Bewijsfoto

Vanaf 30 maart kon iedereen zijn of haar gewipte tegels, inclusief een bewijsfoto van het resultaat, aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Dat gold voor inwoners, maar ook bedrijven of scholen die hun terrein vergroenen. Alle tegels werden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de gemeente. De gemeente die vóór 30 september 2021 de meeste tegels per inwoner wipt won de prestigieuze Gouden Tegel. Dat werd Rucphen.

Klik hier voor de eindstand

Reacties