112

Rijnstate doet mee aan Nationale Groente- en Fruitdag

Foto: CCO

Rijnstate, waartoe ook het Zevenaarse ziekenhuis behoort, wil een voorbeeldfunctie hebben wat betreft goede voeding. Het ziekenhuis doet vandaag (14 oktober) mee aan de Nationale Groente- en Fruitdag.

Voeding maakt volgens Rijnstate onderdeel uit van een optimale behandeling en heeft een positieve invloed op de gezondheid. Het draagt bij aan het herstel van patiënten, aan een gezonde werkomgeving én aan een gezondere voedselkeuze voor bezoekers.

Alliantie Voeding

Zo is Rijnstate kernpartner van de Alliantie Voeding en aangesloten bij de Voorhoede Ziekenhuizen van Goede Zorg Proef je. Ook werken we samen met onder andere Wageningen University & Research om wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar te maken in de zorg.

Patiënten en medewerkers

Op 14 oktober, de Nationale Groente- en Fruitdag, deelt het ziekenhuis op verschillende plekken in de organisatie een groente- en fruitsnack uit aan patiënten. Medewerkers kunnen een draai geven aan het ‘Rad van Groente en Fruit’ en een prijs winnen in de vorm van groenten en fruit. Daarnaast maken ze kans op een van de drie fruitmanden als ze raden hoeveel appels er in een Kuubkist met appels zitten.

Reacties