112

Zevenaar: cadeaubon voor energiebesparende maatregelen

Archieffoto
Foto: Nieuws.nl

In de gemeente Zevenaar worden stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. In samenwerking met ‘Regionaal Energieloket’ wordt een duurzaamheidsactie aangeboden vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Inwoners krijgen een gratis cadeaubon ter waarde van € 70,- voor energiebesparende maatregelen.

Zevenaar vindt het belangrijk dat inwoners betaalbaar en prettig kunnen wonen. Steeds meer huishoudens gaan aan de slag met energie besparen, laat de gemeente in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht weten. Kleine maatregelen kunnen volgens de gemeente al een behoorlijke besparing opleveren.

Bouwmarkt

De regeling wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Inwoners van de gemeente Zevenaar ontvangen per brief een gratis cadeaubon die zij kunnen gebruiken om voor € 70,- energiebesparende producten aan te schaffen bij één van de deelnemende webshops of een lokale bouwmarkt in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, een waterbesparende douchekop of tochtstrips. De voorwaarden van de actie staan vermeld in de brief.

Verzilverd

Op www.regionaalenergieloket.nl/zevenaar/cadeaubon is ook meer te lezen over de actie. Voor de cadeaubonnen is een bedrag van € 191.039,- beschikbaar, wat betekent dat hiermee 2.729 bonnen à €70,- kunnen worden verzilverd. Zowel huurders en eigenaar-bewoners ontvangen een cadeaubon. Het budget is beperkt; inwoners krijgen het advies om niet te lang te wachten met het verzilveren van de bon (op = op).

Tips

In de communicatie met de huurders werkt de gemeente nauw samen met de woningcorporaties Baston Wonen, Plavei en Vryleve. Energieloket Zevenaar Inwoners die willen weten op welke wijze zij thuis energie kunnen besparen, kunnen terecht op www.regionaalenergieloket.nl/zevenaar. Op de site staan handige tips voor energiezuinig wonen en zeer regelmatig worden er online webinars aangeboden om inwoners op weg te helpen.

Zo is er op 8 december 2021 (om 16.00 uur) een online informatieavond, speciaal voor huurders. Thema: ‘Energie besparen als huurder: waarom en hoe?’. Energiecoaches Via het Energieloket Zevenaar kan ook een gratis afspraak worden gemaakt met één van de acht energiecoaches in de gemeente Zevenaar. De coaches komen thuis langs om de mogelijkheden van energiebesparing door te spreken.

Reacties