112

Boemelburcht beslist 17 januari over doorgaan carnaval

Foto: CCO

De organisatoren van het carnaval in Boemelburcht – de carnavalsnaam voor Zevenaar – beslissen op 17 januari 2022 of het carnaval door kan gaan.

‘Onder de huidige maatregelen kunnen de carnavalsactiviteiten niet plaatsvinden in de vorm zoals wij ze gewend zijn. Wij wachten  de persconferentie van 14 januari af. 17 januari komen we tot een definitief besluit’, laat Boemelburcht in een verklaring weten.

Optimisme over 2022

Er is zeker hoop bij de carnavalsvierders dat het festijn op de een of andere wijze door kan gaan nu ook steeds meer deskundigen hun mening ventileren over de Omikron-variant van het coronavirus. Volgens topman David Nabarro van wereldgezondheidsorganisatie WHO is er reden om optimistisch te zijn over 2022. Volgens Nabarro, belast met coronabeleid binnen de organisatie, lijkt het erop dat de omikronvariant een stap op weg is naar het einde van de pandemie.

Serieus

In een interview met een Amerikaanse radiozender drukt hij iedereen op het hart ook deze variant ‘zeer serieus te nemen’, maar zegt hij deze variant veel liever te zien dan de deltavariant.

 

Reacties

Cookieinstellingen