112

Zevenaarse brasserie toch niet open, elders wel winkel-openingen

De Marktstraat in het centrum van Zevenaar.
Foto: Nieuws.nl

Brasserie Bij Ons in Zevenaar gaat zaterdag toch niet open als de lockdown van kracht blijft. De eigenaren zien er na een gesprek met burgemeester Van Riswijk van af. Café De Boemerang in Zevenaar en veel winkels elders in het land openen zaterdag de deuren wel. In Oude IJsselstreek wordt dan niet gehandhaafd.

Het initiatief van de Zevenaarse Brasserie Bij Ons om op 15 januari de deuren te openen krijgt steeds meer navolging in het land. Hoewel de Zevenaarse horeca-gelegenheid op aandringen van het gemeentebestuur toch dicht blijft, gaan elders in het land veel winkels en ook een aantal horeca-gelegenheden hoe dan ook open.

De Boemerang wel open

Café De Boemerang in Zevenaar wil op 15 januari 2022 de deur openen voor de  gasten, zo wordt gemeld op de eigen Facebookpagina. ’15 januari 2022 staat bij de Boemerang de deur open voor al onze gasten.Wij hebben gerespecteerd. Wij zijn en blijven positief. Wij blijven knokken voor De Boemerang en onze gasten’, zo meldt de horeca-gelegenheid.

Geen handhaving in Oude IJsselstreek

Winkeliers komen op grote schaal in actie en de horeca heeft uitgewerkte plannen voor een heropening van de sector. Gemeente Oude IJsselstreek heeft bekendgemaakt dat zaterdag niet gehandhaafd wordt als in die gemeente winkels openen.

Wanhoop

De wanhoop is groot. Veel ondernemers in het land, weten zich geen raad meer en  openen dit weekend de deuren, melden meerdere media. Het water staat hen aan de lippen en het is niet meer vol te houden stellen de getroffen winkeliers en uitbaters. Een gesloten zaak betekent geen inkomsten. Winkeliers en horecaondernemers ontvangen steun, maar vrezen dat dat onvoldoende is om de coronacrisis te overleven.

Griep

De geluiden van de Spaanse, Britse en nu ook Belgische regering om Covid als griep te gaan behandelen sterken veel ondernemers in de gedachte dat het kabinet wel iets móet doen per 15 januari. De Omicron-variant van het virus kent volgens veel deskundigen een mild verloop. De detailhandel begint een campagne met als boodschap ’open winkels, daar worden we samen blij van’. De 56.000 gesloten winkels hangen posters op en drie brancheorganisaties lobbyen voor opening van de winkels via sociale media.

Reacties

Cookieinstellingen