112

Twee Zevenaarse cafe´s waren zaterdag open

Foto: Nieuws.nl

Twee Zevenaarse cafe´s zijn zaterdag open geweest. Ze maakten een statement. Klanten maakten er gebruik van en staken de ondernemers een hart onder de riem.

Dat er twee horeca-gelegenheden in Zevenaar openden meldt dagblad De Gelderlander. Op veel meer plekken in het land gingen zaterdag zaken open om een statement te maken tegen de huidige corona-regels. Café De Boemerang aan de Didamsestraat had al aangekondigd open te gaan, meldde Zevenaar.nieuws.nl vrijdag al.  Ook een café aan het Muldershof in Zevenaar deed mee, net als eet- en drinkgelegenheid Jan & Jan in het naburige Didam, meldt De Gelderlander verder.

Oude IJsselstreek

In Oude IJsselstreek had burgemeester Otwin van Dijk van te voren aangekondigd om niet te handhaven als de horeca illegaal opent. Dat was zaterdag niet aan dovemansoren gericht. Onder meer in Varsseveld, Heelweg en Terborg werd gehoor gegeven aan de verkapte oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Bij veel terrassen , restaurants en lunchrooms waren de tafels bezet. Winkeliers kregen vrijdagavond al groen licht van het kabinet om open te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen