fit20 succesvol trainingsconcept in Zevenaar

Sumin Debipersad geeft tekst en uitleg.
Sumin Debipersad geeft tekst en uitleg.
Foto: fit20

advertorial

Zevenaarder Sumin Debipersad startte op 1 juni 2021 met fit20 in zijn eigen woonplaats. Het concept, waarbij 20 minuten wordt getraind in een studio, draagt enorm bij aan het welzijn van mensen en zorgt voor een energie-boost. Er is individuele begeleiding.

Na 20 jaar bij ING te hebben gewerkt, wilde de 41-jarige Sumin Debipersad het over een andere boeg gooien. De sportieve Zevenaarder – hij gaf onder meer Shaolin Kung Fu les, doet aan krachttraining en loopt hard – raakte getriggerd door fit20.

Op afspraak

fit20 is een in 2009 gestart concept en heeft inmiddels tientallen studio’s in 15 landen. De wetenschappelijk getoetste gezondheidstraining is er een van 20 minuten, en altijd op afspraak. Deelnemers en deelneemsters worden persoonlijk een op een of een op twee begeleid. Er wordt veelal getraind in dagelijkse kleding en omdat de sporters niet transpireren, zijn douches en omkleden niet nodig. Dat geldt ook voor de leden die de vestiging in Zevenaar aan de Nieuwe Doelenstraat 3 bezoeken. Er is per beoefenaar 20 vierkante meter vloeroppervlak beschikbaar en 6 apparaten waarop geoefend wordt.

Klik op beeld voor vergroten.

‘Zelf heb ik er ook baat bij’, legt Debipersad uit. ‘Vooraf heb ik me namelijk goed georiënteerd en ben hierdoor overtuigd geraakt van de kracht van het concept. Mijn bloedsuikerwaarde daalde nadat ik er mee begonnen ben. Ook is het concept wetenschappelijk onderbouwd en dat sprak me aan.’ Volgens de Zevenaarse studio-eigenaar denken veel mensen dat, om gezond te worden, het nodig is om je op zijn minst een paar uur per week in het zweet te werken. fit20 laat zien dat dit ook anders kan, legt hij uit. ‘Afgelopen week meldde zich zelfs een mevrouw van 94 bij ons aan, omdat ze gehoord had dat het erg goed werkt’, vertelt Debipersad. ‘En ons jongste lid is 20 jaar.’

Klik op beeld voor vergroten.

Lichaam

Veel beoefenaars aan fit20 laten weten dat hun lichaam getrainder raakt en dat ze sterker worden en een enorme energie-boost krijgen. Het is dan ook een verrijking voor het leven. Hoe intensiever de krachtsinspanning, hoe meer het lid aan fysieke beloning terugkrijgt.

Een gratis kennismakingstraining is mogelijk om te kijken of deze manier van sporten geschikt is. Mocht het tot een samenwerking komen, dan weet trainer Sumin Debipersad precies hoe lang de deelnemer bij ieder apparaat moet volhouden om het beste resultaat te krijgen. Hij begeleidt de leden door dat proces. Ook wordt er voor gezorgd dat men niet ongewild smokkelt of de verkeerde spieren belast of aanspant. De sporters worden veilig en zonder blessures naar de optimale gezondheid prikkel begeleid.

Klik op beeld voor vergroten.

Grondlegger

Grondlegger en CEO Walter Vendel van fit20 las in 2004 over een revolutionaire fitness methode in New York, waarbij heel kort maar wel intensief getraind werd. En van het een kwam het ander. Samen met een vriend van hem, Bram Kroeske – fysio- en manueel therapeut – hebben ze het concept vervolgens met succes in Nederland van de grond gekregen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hattem.

Op 19 september 2022 heeft in Brussel het eerste EFF Award Event  (European Franchise Federation) plaatsgevonden. Tijdens deze avond is fit20 bekroond met zilver in de categorie International Brand. Walter Vendel heeft de Award in ontvangst genomen uit handen van Simon Bartholomew. fit20 heeft hiernaast in juli 2022 ook een erkenning gekregen dat de manier van trainen nu officieel wetenschappelijk is erkend en daarom mag het scientifically analysed proven logo gebruikt worden. Voor het krijgen van dit logo heeft fit20 7 jaar lang met 14,690 leden van fit20 onderzoek gedaan.

Vaste gegevens:

fit20 Zevenaar

Nieuwe Doelenstraat 3A

Studio eigenaar & Certified trainer: Sumin Debipersad

06 48708168

[email protected]

www.fit20zevenaar.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen