18 locaties van luiercontainers in Zevenaar bekend

15 jan , 11:56 Nieuws
luiercontainer

In de gemeente Zevenaar staan vanaf 9 januari op 18 plekken speciale containers voor luiers en incontinentiemateriaal. De locaties zijn nu bekend.

Deze materialen kunnen hier apart worden ingeleverd, wat beter is voor het milieu en zorgt voor minder restafval, meldt gemeente Zevenaar in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht. De containers die nu geplaatst zijn, zijn tijdelijk. In de zomer worden ze vervangen door nieuwe containers die alleen met een afvalpas te openen zijn.

Locaties van de containers

In iedere dorpskern is één container geplaatst. In de stad Zevenaar zijn er acht locaties. De containers staan op plekken waar veel gebruikers komen, zoals bij kinderopvangcentra, scholen en verzorgingshuizen.

Dit zijn de locaties:

- Aerdt – Groenestraat (bij het dorpshuis)

- Angerlo – Dorpsstraat

- Babberich – Dorpsstraat

- Giesbeek – Meentsestraat (bij de molen)

- Herwen – Kosterijpad

- Lathum – Kerkstraat

- Lobith – Graaf Ottoweg

- Pannerden – Schoolstraat

- Spijk – Willebrordusweg

- Tolkamer – Burgemeester Daalderopstraat

- Zevenaar – Bemlaan

- Zevenaar – Didamseweg

- Zevenaar – Platanenlaan

- Zevenaar – Willem de Zwijgerlaan

- Zevenaar – Slenterweg

- Zevenaar – Hofweg

- Zevenaar – Vondellaan

- Zevenaar – Hydrofoor

Gebruik van de containers

Het gebruik van de containers is gratis. Er mogen uitsluitend luiers, billendoekjes, bedonderleggers en incontinentieluiers in worden ingeleverd. Het afval moet verpakt zijn in speciale doorzichtige of melkwitte plastic zakken. Andere soorten afval zijn niet toegestaan, omdat dit het recyclen lastig maakt. De speciale doorzichtige zakken zijn gratis op te halen bij het gemeentehuis en op andere locaties waar dat PMD-zakken worden uitgedeeld.

Samen voor een schonere toekomst

Het apart inzamelen van luiers en incontinentiemateriaal draagt bij aan een schonere leefomgeving. Minder restafval wordt verbrand, en waardevolle materialen kunnen opnieuw worden gebruikt. Wethouder Bart Kagei: 'Het apart inzamelen van luiers en incontinentiemateriaal is een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst. Hiermee verminderen we de belasting op het milieu en benutten we grondstoffen beter.'