Geraline Leusink nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate per 1 januari 2024

Foto: Rijnstate

Prof. dr. Geraline Leusink MBA is per 1 januari 2024 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate, waartoe ook het Zevenaarse ziekenhuis behoort. Zij is op dit moment lid van de Raad van Bestuur bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Dat meldt collega-nieuwssite Arnhem.nieuws.nl. Leusink volgt Prof. dr. Wim van Harten op, die na ruim acht jaar afscheid neemt.

Loopbaan

Voordat ze lid was van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+, werkte Leusink in verschillende bestuursfuncties en toezichthoudende functies in de zorg. Daarnaast werkt ze al acht jaar als hoogleraar Eerstelijns Geneeskunde in het Radboudumc in Nijmegen.
Zij startte haar carrière als verpleegkundige, studeerde geneeskunde en volgde de huisartsenopleiding in Maastricht waar zij ook promoveerde en vervolgens voltooide zij de MBA-opleiding in Rotterdam.
Een van haar aandachtsgebieden in het MUMC is innovatie en het gebruik van data en kunstmatige intelligentie ter verbetering van de kwaliteit van de zorg.

Verheugd

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van Rijnstate zijn erg verheugd met de komst van Leusink als voorzitter. Yvonne Koppelman, voorzitter van de Raad van Toezicht licht toe: “Geraline heeft met haar ruime ervaring alle facetten van de gezondheidszorg gezien. Met twintig jaar ervaring in de zorgsector zowel in de cure en de care en ruime ervaring als nationale en internationale wetenschapper kan zij een waardevolle bijdrage leveren aan de positionering van Rijnstate in de zo sterk veranderende zorgwereld.”

Geraline Leusink vormt samen met Hans Schoo de Raad van Bestuur van Rijnstate.
Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.rijnstate.nl.

Klik op beeld voor vergroten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen