Rekenkamer Zevenaar doet onderzoek naar regeldruk voor het MKB

De Marktstraat in het centrum van Zevenaar.
De Marktstraat in het centrum van Zevenaar.
Foto: Zevenaar.nieuws.nl

De Rekenkamer Zevenaar start in 2023 een onderzoek naar de regeldruk voor het middenen kleinbedrijf (MKB) in de gemeente Zevenaar.

Dat meldt De Rekenkamer in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht. In de afgelopen jaren is door zowel gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar herhaaldelijk de ambitie uitgesproken om overbodige regels voor het MKB af te schaffen, regels eenvoudig te maken, sneller te handelen en flexibel te zijn.

Corona

De gevolgen van corona voor het MKB maakt dat dit thema extra relevant en dus de moeite waard is om tegen het licht te houden. Met het uitvoeren van dit onderzoek wil de rekenkamer bijdragen aan de kennis van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders over de doeltreffendheid van de regels voor het MKB en de ervaren regeldrukte door ondernemers in de gemeente Zevenaar.

Rekenkamer Zevenaar

De Rekenkamer bestaat uit drie leden en is onafhankelijk van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar. De Rekenkamer onderzoekt de doeltreffendheid, doelmatigheid en de rechtmatigheid van het beleid van de gemeente. Ze controleert of het beleid van de gemeente goed werkt en of de gemeente het geld goed heeft uitgegeven. De Rekenkamer bepaalt zelf welke onderwerpen ze onderzoekt, wel kan de gemeenteraad de Rekenkamer vragen om iets te onderzoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen