Oevergemeenten en Kievits Veerdiensten bereiken overeenstemming over veerverbindingen

Foto: Zevenaar.nieuws.nl

Gemeenten Zevenaar, Berg en Dal, Lingewaard en Kievits Veerdiensten V.O.F. hebben overeenstemming bereikt over de veerverbindingen tussen Pannerden-Millingen aan de Rijn en Millingerwaard-Doornenburg.

Door deze overeenstemming is het behoud van de veerverbindingen tot het jaar 2029 gegarandeerd. De veerverbinding Pannerden-Millingen aan de Rijn is een economische en toeristische verbinding die belangrijk is voor de lokale en regionale infrastructuur. Op jaarbasis maken ruim 57.000 personen gebruik van de veerverbinding.

Hele jaar

Door de overeenkomst blijft het veer het hele jaar door varen. Hierdoor kunnen toeristen en recreanten gebruik blijven maken van lange afstand wandel- en fietsroutes, zoals het Pieterpad en de Rijnfietsroute. Dit geldt ook voor het woon-werkverkeer. De bestaande wandel- en fietsroutes blijven zo het gehele jaar toegankelijk.

Veerverbinding tussen Millingerwaard-Doornenburg

Ook de veerverbinding tussen de Millingerwaard en Doornenburg is een belangrijke seizoensgebonden toeristische verbinding. Jaarlijks worden er tussen de maanden mei en augustus meer dan 20.000 toeristen overgezet. De dienstverlening blijft gelijk aan de dienstverlening van 2023. In de maanden mei en juni vaart het veer de weekenden en de feestdagen. In de maanden juli en augustus vaart het veer alle dagen van de week. Op deze manier blijven de recreatieve routes bereikbaar. Belangrijke toeristisch- economische schakel De veerverbindingen maken onderdeel uit van vele regionale en landelijke fiets- en wandelroutes. De passanten die gebruik maken van de veerdiensten zijn belangrijk voor de lokale en regionale economie. Velen van hen bezoeken restaurants, verblijfsaccommodaties, bezienswaardigheden en lokale winkels. Dit draagt bij aan de leefbaarheid in de oevergemeenten en het voortbestaan van de horeca en de verblijfaccommodaties. Ook voor de lokale inwoners, die familiebezoeken afleggen of naar hun werk gaan, blijft de overkant hierdoor goed bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen