Bijeenkomst voor patiënten met longkanker in Rijnstate op 22 november

Foto: Zevenaar.nieuws.nl

Rijnstate, waartoe ook het Zevenaarse ziekenhuis behoort, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseren op woensdag 22 november samen met Longkanker Nederland een bijeenkomst voor patiënten met longkanker. Deze drie ziekenhuizen werken samen op het gebied van oncologie.

Dat gaat onder de naam ARTZ Oncologisch centrum, zo meldt collega nieuwssite Arnhem.nieuws.nl.

Programma

  • Tijdens het eerste deel van deze avond krijg je informatie over de verschillende vormen van longkanker, de behandelmogelijkheden en mogelijke bijwerkingen. Ze geven inzicht in nieuwe behandelingen en wat zij voor jou kunnen betekenen in de begeleiding.
  • Daarnaast spreken ze met een longkanker patiënt over diens persoonlijke verhaal. Ze gaan in gesprek over wat de patiënt heeft meegemaakt, wat heeft geholpen en wat juist niet. Er is natuurlijk ook volop gelegenheid om vragen te stellen.
  • Na de pauze is er in Rijnstate een themasessie over het zoeken naar een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Een fysiotherapeut vertelt wat adem- en ontspanningstherapie voor jou kan betekenen.

Aanmelden en meer weten?longkanker

Deze bijeenkomst is bedoeld voor patiënten met longkanker en hun naasten.
Kijk voor het programma en om je aan te melden op de website van Longkanker Nederland: www.longkankernederland.nl/agenda.

Praktische informatie

  • De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium (route 81) van Rijnstate Arnhem, Wagnerlaan 55.
  • Let op: wegens verbouwing bevindt zich de tijdelijke entree vanaf 10 november in de vleugel links van de huidige hoofdingang. Vanaf daar worden patiënten en bezoekers met bebording richting de grote hal verwezen.
  • Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.15 uur en is ongeveer 21.00 uur afgelopen.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen