Zevenaar richt mantelzorg anders in

Foto: CC0

Zevenaar gaat mantelzorgers op een andere manier faciliteren.

Veel mensen zorgen onbetaald voor hun partner, een familielid of een bekende. Gemeente Zevenaar gaat deze mantelzorgers gewijzigd ondersteunen.

Experticecentrum Mantelzorg Zevenaar

Het geld dat eerder ingezet werd voor De Stad! In-cadeaubonnen wordt nu geïnvesteerd in ondersteuning op maat voor mantelzorgers om hen zo optimaal mogelijk zorgen uit handen te nemen. Dit uit zich onder andere in het expertisecentrum Mantelzorg Zevenaar dat dit jaar is opgezet. Het betreft hier een verzamelpunt voor zowel organisaties als inwoners waar alle deskundigheid over mantelzorg is gebundeld en waar mantelzorgers 365 dagen per jaar terecht kunnen voor ondersteuning en vragen.

Verschuiven van werktijden

Het centrum gebruikt ook haar expertise om nieuwe mantelzorgers in kaart te brengen. Aan het expertisecentrum is een netwerkorganisatie verbonden bestaande uit scholen, werkgevers, huisartsen en thuisorganisaties om te kijken hoe zij hun leerlingen en werknemers kunnen ondersteunen in hun mantelzorgtaak in hun dagelijks leven. Zo wordt er gekeken wat er nodig is om bijvoorbeeld een studie te kunnen blijven volgen of welke maatregelen zij kunnen treffen zodat mantelzorgers hun werk thuis en bij de werkgever goed kunnen combineren. Denk hierbij aan het verschuiven van werktijden en studieondersteuning.

Bloemetjesactie

Er wordt daarnaast ook jaarlijks een bloemetjesactie georganiseerd door welzijnsinstelling Caleidoz als waardering voor mantelzorgers. Hierbij kunnen Zevenaarse inwoners een mantelzorger aandragen om een amaryllisbol te ontvangen. Inwoners die een aanvraag willen indienen voor de Bloemetjesactie, kunnen voor vrijdag 16 november 2018 een e-mail sturen naar [email protected] of telefonisch contact opnemen via (06) 20 63 55 63.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen