Derde spoor bij Zevenaar gerealiseerd

Foto: Nieuws.nl

ProRail is klaar met de bouw van het Nederlandse deel van het derde spoor tussen Zevenaar en Oberhausen.

Zevenaar is een knooppunt in het internationale spoornetwerk. Ten oosten van het station komen de goederentreinen van de Betuweroute en de reizigerstreinen vanuit Arnhem en Duitsland bij elkaar.

3 kilometer lang spoor

De afgelopen jaren is door ProRail, diverse aannemers en ingenieursbureaus hard gewerkt om de toekomstige groei van het reizigers- en goederenvervoer op te vangen. Naast de aanleg van een 3 kilometer lang spoor tussen Zevenaar en de grens zijn de stroomvoorziening en de beveiliging aangepast. De Betuweroute is nu voorzien van 25 kV en ERTMS. Daarmee is de doorstroming van het goederenvervoer verbeterd, meldt ProRail in een persbericht.

Viaduct Beekseweg

In verband met de aanleg van het derde spoor tussen Zevenaar en de grens zijn er diverse aanpassingen gedaan in de omgeving. Zo is het viaduct Beekseweg aangepast en is tussen het Kloosterpad en De Sleeg de voetbrug vervangen en minder steil gemaakt. De onderdoorgang Kwartiersedijk is verlengd, net als diverse duikers. Verder is het geluidsscherm ten noorden van het spoor verplaatst en zijn er twee nieuwe poelen aangelegd voor de kamsalamanders en de poelkikkers die leven in dit gebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen