Zevenaar zoekt jutters voor hulp op 31 oktober

Foto: CC0

Voor de opruimactie van zwerfafval langs de rivieren zoekt de gemeente Zevenaar groepen vrijwilligers die op zaterdag 31 oktober mee willen helpen.

Het is de bedoeling dat de vrijwilligers met knijpers en vuilniszakken aan de slag gaan om plastic en ander zwerfvuil op te ruimen. Voor genoemde datum in 2020 worden jutters gezocht.

Voorwaarden

Voorwaarden voor deelname zijn dat de deelnemende groepen bestaan uit inwoners van de gemeente Zevenaar, dat er minimaal 10 deelnemers per groep zijn en maximaal 25. De leeftijd van de jutters is minimaal 8 jaar.

Uiterwaarden

In oktober 2018 vond een vergelijkbare actie plaats. Op 27 oktober dat jaar hebben zo’n honderd vrijwilligers van acht verenigingen uit de gemeente Zevenaar de uiterwaarden van de Rijn en Pannerdensch Kanaal schoongemaakt.

Schone rivieren

In acht Gelderse gemeenten gingen die dag in totaal meer dan duizend Waaljutters op pad voor schone rivieren en minder plastic soep. Daarvoor ontvingen zij een vergoeding van de gemeenten, bestemd voor de clubkas.

Waaljutters

De opruimacties van de Waaljutters zijn onderdeel van de landelijke Schone Rivieren aanpak, een initiatief van IVN, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar projectleider Jelmer van Benthem via [email protected].

Zie ook: 100 Zevenaarders in actie tegen plastic soep

 

 

Reacties