Geen subsidie voor 3 Oever Festival

Optreden tijdens een festival.
Optreden tijdens een festival.
Foto: CC0

Een verzoek om subsidie van Stichting 3 Oever Festival is door het college van burgemeester en wethouders van Zevenaar afgewezen.

Stichting 3 Oever Festival heeft voor de vierde keer subsidie aangevraagd voor het organiseren van het 3 Oeverfestival dat in het derde weekend van september plaatsvindt.

Voorwaarden

‘De gemeente heeft vorig jaar een aantal keer gesproken met de stichting en heeft per brief laten weten dat structurele financiële ondersteuning van het festival niet mogelijk is. Het college heeft besloten om geen subsidie te verlenen voor het evenement omdat niet voldaan wordt aan de voorwaarden voor subsidieverlening’, aldus het college van burgemeester en wethouders in een aan Nieuws.nl verstuurde besluitenlijst.

Derde weekend september

Tijdens het culturele festival aan de oevers van Rijn, Waal en Pannerdens Kanaal, kan het publiek van ‘pleisterplaats naar atelier, van pont naar tentoonstellingsplek en van kerk naar kroeg’.

Oproep

Behalve muzikanten, toneelspelers, schilders, beeldhouwers, verhalenvertellers en andere kunstenaars heeft de organisatie eerder dit jaar ook een oproep gedaan om meer vrijwilligers aan zich te binden; mensen die de weg wijzen, tenten bouwen, folders uitdelen, één van de vele locaties coördineren en borden plaatsen.

Zie ook: Heerlijckheid Herwen pleisterplaats 3 Oever Festival

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen