112

Coronavirus: 21 besmettingen in Zevenaar, landelijk 93 nieuwe sterfgevallen

Foto: CC0

Uit het overzicht van het RIVM van vandaag (maandag 30 maart) blijkt dat in Zevenaar 21 personen zijn besmet met het coronavirus. Gisteren stond de teller nog op 20.

Op woensdag 18 maart werden de eerste twee gevallen in Zevenaar gemeld. Uit de cijfers van vandaag blijkt dat er nu 21 besmette personen zijn in de Liemerse gemeente. Althans volgens de officiële cijfers. Het werkelijke aantal ligt naar alle waarschijnlijkheid hoger. Het aantal doden in Nederland als gevolg van het virus nam de afgelopen 24 uur toe met 93.

GGD Gelderland-Midden

Bij een coronabesmetting brengt GGD Gelderland-Midden in kaart met wie de patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). De kleine groep contacten van de patiënten is door de GGD benaderd. Zij moeten dagelijks hun temperatuur en eventuele klachten doorgeven. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij getest en is ook voor hen thuisisolatie van toepassing.

Isolatie

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen wordt de kans verkleind dat de ziekte zich in Nederland verder kan verspreiden.

Klik op foto voor vergroten

Foto: Nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen